ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΟ ΕΛΟΧΙΜ

0 σχόλια

Συναντήσαμε τον ταχυδακτυλουργό  Βασίλη Ντότσικα  γνωστό ως  ΜΑΓΟ ΕΛΟΧΙΜ .
 Θελήσαμε να τον ρωτήσουμε κάποια πράγματα για την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας.
 Έχοντας μακροχρόνια παρουσία στον χώρο του comedy magic show,δεν αρνήθηκε να μας δώσει κάποιες απαντήσεις, ικανοποιώντας λίγη από την περιέργεια μας.


Τι είναι η μαγεία;
Ξεκινάμε με δύσκολη ερώτηση, θα μπορούσα να σου πω ότι μαγεία είναι
εκείνη η ενέργεια που καταλύει την λογική και τους νομούς της φυσικής και της χημείας, όμως οι ορισμοί δεν εμπεριέχουν συναισθήματα και δεν μου άρεσαν ποτέ. Θα σου πω λοιπόν ότι τη μαγεία ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται ξεχωριστά, είναι ότι μπορεί να μας βγάλει από την πραγματικότητα μας και να μας κάνει να αισθανθούμε διαφορετικά.

Πως αποφασίσατε να γίνεται ταχυδακτυλουργός;
Πραγματικά δεν ξέρω, πιστεύω είναι κάτι που τελικά δεν το επιλέγεις, αυτό σε επιλέγει.
Από μικρός  θυμάμαι να με γοητεύει η εικόνα του ταχυδακτυλουργού, αυτής της ζωντανής φιγούρας βγαλμένης από τον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Περίεργοι χαρακτήρες διαφορετικοί από όλους τους άλλους performers. Απόλυτα ακριβείς σε αυτό που έκαναν, έχοντας πάντα ένα πέπλο μυστηρίου γύρω τους.  Με τρέλαινε η ικανότητα τους να "παίζουν" με τα μάτια και το μυαλό τον θεατών, κάνοντας το να φαίνεται απλό, έτσι σαν να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις.
Αργότερα βέβαια συνειδητοποίησα ότι αυτό τελικά μου αρέσει  να κάνω περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο. Να είμαι ένας διασκεδαστής που με όπλο την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας να προσπαθώ κυρίως να διασκεδάσω, αλλά και κατ επέκταση να ψυχαγωγήσω, ακόμη και να προβληματίσω, τους θεατές με το εκάστοτε  magic act.

Ποια είναι η σχέση σας με το κοινό;
Μαγική!
 Κατ αρχήν τα κόλπα που παρουσιάζω είναι διαδραστικά και επειδή απευθύνομαι σε παιδιά, τα οποία είναι ένα δύσκολο και αυθεντικό κοινό, αν δεν έχεις ουσιαστική επικοινωνία και αλληλεπίδραση το  έχασες το παιχνίδι. Δεν αρκεί απλά να βγεις και να κάνεις ένα performing, παίζοντας απλά ένα ρόλο και παρουσιάζοντας κάποια trick.
 Κάθε φορά δίνεις εξετάσεις, κάθε φορά δίνεις την ψυχή σου.
 Γιατί όπως λέει και το τραγούδι, πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα.


Ποια τα επόμενα σας σχεδία;
Πρώτον να συνεχίσω να κάνω comedy magic show  σε prive χώρους, και δεύτερον θεατρικά ήδη κάναμε την πρώτη μας απόπειρα με την παράσταση  <ΜΑΓΙΚΑ ΓΕΝΕΘΛΕΙΑ> μαζί με εξαιρετικούς συνεργάτες.
Αυτή τη περίοδο ετοιμάζουμε μια καινούρια παράσταση με ταχυδακτυλουργικά, που  προσδοκώ να ταξιδέψει όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας.


Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο κόλπο τεχνική η  παρουσίαση;
Και τα δυο έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο, στην ουσία δεν είναι μόνο αυτά, ένας ταχυδακτυλουργός,  θα πρέπει να έχει δεξιοτεχνία δηλαδή να γνωρίζει άρτια μυστικά και τεχνικές. Να έχει μια αξιοπρεπή σκηνική παρουσία, μην ξεχνάμε οτι ο ταχυδακτυλουργός  είναι ένας performer. Όπως έχει πει και ένας από τους μεγαλύτερους ταχυδακτυλουργούς ο Robert-Houdin ο ταχυδακτυλουργός είναι ένας ηθοποιός που κάνει τον μάγο.  Και βέβαια να έχει αξιόπιστα magic tools. Συν το οτι η ταχυδακτυλουργία είναι εικόνα οπότε μπαίνει και το θέμα των οπτικοακουστικών εφέ, δηλαδή του κατάλληλου φωτισμού και της κατάλληλης μουσικής. Στην ουσία ότι ισχύει για όλους τους performers.


Είσαι μάγος η ταχυδακτυλουργός;
Λοιπόν αυτό είναι κάτι που πραγματικά με εκνευρίζει αφάνταστα.
Εάν ανατρέξουμε στο λεξικό στην αιτιολογία τον δυο αυτόν λέξεων, εσείς πια από τις δυο πιστεύετε οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;
  Εγώ πιστεύω ταχυδακτυλουργός.
 Βέβαια ταχυδακτυλουργός δεν είναι μόνο αυτός που έχει γρήγορα χέρια, χρειάζονται όπως είπαμε και πριν και άλλες δεξιότητες. Ένεκα όμως του μάρκετινγκ αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ και το μάγος ως πιο "πιασαρικο".


Ποια η γνώμη σου για τα talent show; Έχουμε δει αρκετούς ταχυδακτυλουργούς να διαγωνίζονται. Εσύ έχεις συμμετάσχει η θα ήθελες;
Τα περισσότερα από τα talent show είναι απλά κρεατομηχανές ταλέντων στο βωμό της αρένας της τηλεθέασης. Πέραν της εφήμερης δημοσιότητας, αν φυσικά γλυτώσεις των εξευτελισμό από τους κριτές, δεν έχουν να δώσουν κάτι άλλο.
 Δεν έχω πάρει μέρος αν και με είχαν προσεγγίσει από αρκετά, και δεν μετάνιωσα εκ των υστέρων για τα όχι αυτά.
 Φυσικά και δεν κατακρίνω συναδέλφους που πάνε, μάλιστα ορισμένοι παρουσίασαν εξαιρετικά act.  Απλά εμένα δεν μου αρέσει. Αν στο μέλλον υπάρξει κάτι που θα μου κάνει το κλικ, γιατί όχι.


Από ταινίες σχετικές με μάγους, The Illusionist, The Prestige, η Now You See Me;
Με κλειστά μάτια το The Prestige.  Αρκετά έξυπνο, ολόκληρη η ταινία ένα trick.



Μιας και η σελίδα  μας απευθύνεται σε γονείς, εσείς έχοντας έρθει σε επαφή με αρκετούς , ποια η αντιμετώπιση τους στο κομμάτι της παιδικής ψυχαγωγίας;
Πιστεύω ότι σήμερα οι γονείς το ψάχνουν πολύ.  Έχουν όλα τα μέσα ώστε να κάνουν  την καλύτερη δυνατή επιλογή.  Αν σκεφτείς ότι όταν ήμουν εγώ μικρός δεν ήταν διαδεδομένο να υπάρχει σε κάποιο  παιδικό παρτυ μάγος, καταλαβαίνεις πόσο τα πράγματα άλλαξαν. Οι γονείς είναι απαιτητικοί, θέλουν το καλύτερο και δίνουν μεγάλη σημασία, στην ευχαρίστηση των παιδιών. Για αυτό ειδικά στης μέρες μας δεν φοβούνται να στερηθούν προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους χαρά.

https://www.klooun-zavolies.gr/magos-eloxim-theatro/
https://www.klooun-zavolies.gr


Share this article :
 
| |
Copyright © 2011. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΜΑ